DOLLICIOUS With Love&Passion

20 vuotta rakkaudesta rotuun

DOLLICIOUS With Love&Passion

20 vuotta rakkaudesta rotuun

 

 Miten kaikki sai alkunsa?

 

Meidän tarinamme alkoi jo vuonna 2000, kun näin Maikkarin aamutv:ssä ragdoll-rotuisia kissoja ja ihastuin välittömästi!

Ensimmäinen ragdoll, EC FIN*Kattenbergs Apple Pie, Omppu, muutti perheeseemme kesällä 2001 monen kuukauden odottamisen jälkeen ja jo samaisena syksynä olen saanut kasvattajanimeni Dollicious. Toinen kissalamme kantanaaras, GIC S*Escarceo's Adrenaline, Lilli, muutti meille Ruotsista vuonna 2002. Näiden kahden kanssa aloitin myös näyttelyharrastukseni. Aktiivisen ragdoll-kasvatuksen olen aloittanut vuonna 2003, jolloin molemmille naaraille syntyi ensimmäiset pentueet ja sille tielle olen jäänyt.

Kasvatan nykyään samalla kasvattajanimellä ragdolleja TICAn (The International Cat Association) alaisuudessa ja toimin FINTICAtin (Suomen TICA yhdistys) sekä ESTICATin (Eestin TICA yhdistys) yhdistysaktiivina sihteerin rooleissa, sekä Suomessa olen vastuussa FINTICAtin näyttelysihteerin tehtävistä. Näyttelyt ovat itselle koko kissaharrastuksen ajan olleet hyvä henkireikä arjen vastapainona, mutta näyttelyissä käydään aina kissojen ehdoilla. Osa kissoistani käy näyttelyissä Suomen näyttelyiden lisäksi myös ulkomailla.

Pyrin kotonani pitämään kissamääräni pienenä, joten osa pennuistani syntyy sijoituskodeissa. Tämän vuoksi myös jatkossa pentueissani on sekä naaraita, että uroksia, joille etsin yhteistyökoteja Pirkanmaan sekä Etelä-Suomen alueelta. Lisätietoja pennuistamme ja mm. sijoituksesta löydät näiltä sivuilta. Pentusuunnitelmistani, pennuistamme sekä yhteistyökotia etsivistä pennuista saa lisätietoja myös ottamalla yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia.

Kasvatuksessa käyttämäni kissat ovat ennenkaikkea hyväluonteisia, rotumääritelmän mukaisia, rentoja, terveitä, vankkoja ja ihmisläheisiä riepukissoja. Panostan luonteen sekä terveyden lisäksi laajaan geenipooliin, jonka vuoksi tuon ulkomailta vuosittain uutta verta kasvatukseeni. Teen yhteistyötä sekä suomalaisten, että ulkomaalaisten kasvattajien kanssa, joten kasvatuksessani on myös muutamia yhteisomistuskissoja, jotka tulevat olemaan osa myös minun kasvatustani. Muutamat urokseni ovat käytössä myös kissalani ulkopuolisille naaraille.

Kaikki kasvatuksessani olevat kissat ovat vakuutettuja Agriassa, eli myös pennut ovat vakuutettuja vähintään niiden pentuajan.

Kaikki kissamme ovat rokotettuja sekä säännöllisesti terveystarkastettuja.

Kasvatuksessa olevilta kissoilta testataan:

HCM, PKD ja refluksi nefropatia (sydän- ja munuaissairauksia)

Felv, Fiv ja veriryhmä (kissarutto ja kissa-aids)

HCM1-DNA (sydänsairauden geenitesti, tarpeellinen mikäli kissa on tuonti tai vanhemmista ei ole olemassa virallista testitulosta)

Tuontikissoilleni teetetään laajempi Genoscoperin  MyCatDNA- tai MyCat Scan -geenitesti mm. värin tarkistamiseksi sekä muiden perinnöllisten sairauksien poissulkemiseksi.

Kissalassamme otetut kakkanäytteet ovat ollet puhtaita eli kissalamme kissoista ei ole löydetty matoja tai muita suolistobakteereja. Tämän takia kissojamme eikä myöskään pentujamme madoteta rutiinisti.

Tarvittaessa kissoistamme otetaan myös hengitystienäytteet, joilla saadaan selville hengitysteitse tarttuvat bakteerit. Nämä näytteet ovat myös olleet puhtaita.

Dollicious pentu on luovutettaessa:

Rokotusten ajankohdasta riippuen 14-15 viikon ikäinen ja on kaksi kertaa rokotettu PUREVAX RCP rokotteella sekä kahdesti tai kolmesti eläinlääkärin tarkastama. Pentu on myös sirutettu sekä varhaiskastroitu/steriloitu.

Rekisteröity TICAan.

Lemmikkipennun hinta on aina pentukohtainen. Pennun väri ja kuvio vaikuttavat pennun hintaan, samoin kuin se, onko pennulla jokin isompi vika tai haitta tai onko pentu soveltuva esimerkiksi näyttelyihin. Lemmikkipennun hinta on 1000-1200€. Pennun hinnan päälle tulevat ostajan maksettavaksi tämän lisäksi sterilointi/kastrointikulut kunkin eläinlääkärin veloituksen mukaisesti.

Pennunostaja saa hyvissä ajoin ennen luovutusta pentua koskevat kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet, joita käydään yhdessä läpi jo ennen luovutusta. Luovutuksen yhteydessä ostaja saa pentukassin/repun, jossa on tuttuja ruokia, etuseteleitä sekä leluja.

Vaikka panostamme pentujemme vanhempien terveystutkimuksiin ja pyrimme käyttämään vain terveitä kissoja kasvatuksessamme, emme voi taata 100% tervettä pentua kenellekkään. Tämän vuoksi jokaisella Dollicious-pennulla on aina kahden vuoden takuu perinnöllisten munuais- ja sydänsairauksien (Refluksi nefropatia & PKD, HCM) varalta sekä vuoden takuu tarttuvan vatsakalvontulehduksen eli FIPin varalta.

Tervetuloa tutustumaan Dollicious riepukissoihin!

 

Riikka Hintikka

Valkeakoski