DOLLICIOUS With Love&Passion

Rakkaudesta rotuun vuodesta 2003

DOLLICIOUS With Love&Passion

Rakkaudesta rotuun vuodesta 2003

 

 

Millainen kissa on Dollicious sijoitus/yhteistyökissa?

Koska kotonani kissamäärä on rajallinen, enkä kaikkia ihanuuksia voi kotiin jättää, suosin kasvatuksessani yhteistyökoteja. Sijoitetut kasvatuksessa käytettävät naaraat ovatkin kasvatuksessa yleensä vain 1-2 pentueen ajan, joten stressittömin ja kissan kannalta paras ratkaisu on sijoittaa se heti pentuna. Naaraan yhteistyökodilta vaadin sitoutumista, aitoa kiinnostusta pennuttamista ja pentujen hoivaamista kohtaan. Pennutusten ajankohta ajoittuu naaraiden kehitys ja juoksut huomioiden. Mitään tiettyä kaavaa ei ole, vaan jokaisen naaraan juoksut ja pennutusajankohdat ovat yksilöllisiä.

Yhteistyökoteja etsiessäni suosin aktiivisia lapsi- ja eläinperheitä. Myös aikaisempi oma kokemus kissoista ja kissojen hoidosta on hyvä valttikortti, mutta ei välttämätöntä. Tärkeintä onkin, että pystyt aidosti sitoutumaan ja sinulla on aikaa olla pentujen kanssa. Emo ja pennut ovat tiiviisti osana perhettä 15 viikon ajan, joten projekti ei ole lyhyt pyrähdys. Myös kasvattajan ja kodin yhteistyön tulee olla saumatonta sekä henkilökemioiden tulee natsata jo heti alussa!

Yhteistyökodeissa naaraat ovat koko perheen lemmikkejä ja elävät osana perhettä ja näin myös pennut kasvavat tottuen lapsiin ja muuhun hälinään. Kun pennuttamisen jälkeen kissa leikataan, ei tässä vaiheessa tule tarvetta etsiä uutta kotia vaan kissa siirtyy viettämään leikatun lemmikin elämää sille jo tutussa ympäristössä. Näyttelyvelvoitetta yhteistyökissoilla ei automaattisesti ole, mutta mikäli jossakin kissassa potentiaalia näyttelykissana näen, tästä sovitaan erikseen.

Uroksien kohdalla sopimukset poikkeavat paljonkin. Uroksien yhteistyökotien vastuulle ei tule pennuttamista, mutta samalla tavalla uroksen kanssa sitoutuu tiiviiseen yhteistyöhön ja pitämään kasvattaja ajan tasalla uroksen kehityksestä. Ensimmäinen asia mikä tietenkin saattaa mietityttää on uroksen kollittelu ja merkkailu, mutta ainakin tähän asti kaikesta on selvitty sovittelemalla ja juurikin lyhyellä käyttöajalla sekä tapauskohtaisesti myös Suprelorin-implanteilla. Uroksen kehitystä ja käyttäymistä tarkkaillaan tiiviisti ja sukukypsyyden mukaan tehdään päätöksiä astutusten ajankohdista. Ensimmäisen mouruamisyön tai merkkauspissan jälkeen ei urosta kuitenkaan heti voida leikata, vaan yhteistyökoti joutuu hieman venymään ja odottamaan, että suunnitellut astutukset saadaan tehtyä. Keinoja hormoonien hillitsemiseksi on kyllä.

Ketään en sido pitkiin vuosien sopimuksiin. Naaraiden sopimukset ovat yleensä parin vuoden mittaisia luovutuksesta ja myös kaikilla uroksillani teetän pentueita harkiten, yleensä 1-3 pentuetta kahden vuoden sopimuskauden aikana, riippuen millaisesta linjasta uros tulee ja mitkä naaraat sille mahdollisesti ovat sopivia. Poikkeuksia ovat tuontikissat, mutta ne ovat harvinaisempia ja tuolloinkin aina sovitellaan astutukset tarkemmin.

Yhteistyökissa ei ole ilmainen kissa, vaan kissasta otetaan sopimuksen keston mukaan määriteltävä lemmikkimaksu. Jokainen sopimus on yksilöllinen ja jokaisen kissan maksu sekä palautukset määräytyvät sopimuksen keston ja pentuiden lukumäärän mukaan. Jokaisesta kissasta tehdään oma kirjallinen yhteistyösopimus, joka käydään yhdessä läpi, kun tulet pentua katsomaan ja ennenkuin sitoudut mihinkään.

Alueellisesti yhteistyökodin on hyvä sijaita joko Itäisellä  Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä tai pääkaupunkiseudulla. Naaraan kodin sijainnilla on suurempi merkitys, uroksen sijoituskodin sijainnin kanssa voin joustaakin, kunhan koti maantieteellisesti sijaitsee minulle järkevällä suunnalla.

Mikäli kiinnostuit, ota reilusti yhteyttä, niin kerron mielelläni lisää.