DOLLICIOUS With Love&Passion

20 vuotta rakkaudesta rotuun

DOLLICIOUS With Love&Passion

20 vuotta rakkaudesta rotuun

 

Miten kaikki sai alkunsa?

Meidän tarinamme alkoi jo vuonna 2000, kun näin Maikkarin aamutv:ssä ragdoll-rotuisia kissoja ja ihastuin välittömästi!

Ensimmäinen ragdoll, EC FIN*Kattenbergs Apple Pie, Omppu, muutti perheeseemme kesällä 2001 monen kuukauden odottamisen jälkeen ja jo samaisena syksynä olen saanut kasvattajanimeni Dollicious.

Toinen kissalamme kantanaaras, GIC S*Escarceo's Adrenaline, Lilli, muutti meille Ruotsista vuonna 2002. Näiden kahden kanssa aloitin myös näyttelyharrastukseni. Aktiivisen ragdoll-kasvatuksen olen aloittanut vuonna 2003, jolloin molemmille kantanaaraille syntyi ensimmäiset pentueet ja sille tielle olen jäänyt.

Kasvatan ragdolleja TICAn (The International Cat Association) alaisuudessa. Eli kaikki pentuni rekisteröidään TICAan, mutta ne voidaan siirtää mihin tahansa muuhun kattojärjestöön esimerkiksi näyttelyitä varten.

Näyttelyt ovat itselle koko kissaharrastuksen ajan olleet hyvä henkireikä arjen vastapainona, mutta näyttelyissä käydään aina kissojen ehdoilla. Osa kissoistani käy näyttelyissä Suomen näyttelyiden lisäksi myös ulkomailla.

Pyrin kotonani pitämään kissamääräni pienenä, joten osa pennuistani syntyy sijoituskodeissa. Tämän vuoksi myös jatkossa pentueissani on sekä naaraita, että uroksia, joille etsin yhteistyökoteja Pirkanmaan, Kanta-Hämeen sekä Etelä-Suomen alueelta.

Lisätietoja pennuistani ja mm. sijoituksesta löydät näiltä sivuilta. Pentusuunnitelmistani, pennuistani sekä yhteistyökotia etsivistä pennuista saa lisätietoja myös ottamalla yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai lähettämällä sähköpostia.

Kasvatuksessa käyttämäni kissat ovat ennenkaikkea hyväluonteisia, rotumääritelmän mukaisia, rentoja, terveitä, vankkoja ja ihmisläheisiä riepukissoja. Panostan luonteen sekä terveyden lisäksi laajaan geenipooliin, jonka vuoksi tuon ulkomailta vuosittain uutta verta kasvatukseeni. Teen yhteistyötä sekä suomalaisten, että ulkomaalaisten kasvattajien kanssa, joten kasvatuksessani on myös muutamia yhteisomistuskissoja, jotka tulevat olemaan osa myös muiden kasvattajien kasvatusta. Muutamat urokseni ovat käytössä myös kissalani ulkopuolisille naaraille. Kaikki kasvatuksessani olevat kissat ovat vakuutettuja Agriassa, eli myös pennut ovat vakuutettuja vähintään niiden pentuajan. Kaikki kissani ovat myös säännöllisesti terveystarkastettuja.

Tervetuloa tutustumaan Dollicious riepukissoihin!

-Riikka Hintikka-

Dollicious - jo vuodesta 2001